В Україні можуть скасувати довіреність на керування авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть скасувати довіреність на керування авто

2814
Державний комітет з питань регуляторної політики (Держкомпідприємництва) вивчає можливість скасування нотаріально завірених довіреностей на керування авто. Про це в своєму блогу повідомив глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський.
"Подивились, що в розвинених країнах таке доручення просто виписує або сам власник машини, або - якщо йдеться про юридичну особу - керівник фірми. І цього цілком достатньо. Тоді чому у нас за це потрібно платити гроші нотаріусу?" - дивується Михайло Бродський.
За словами глави Держкомпідприємництва, у відомстві вже проаналізували ситуацію з бланками суворої звітності і суворого обліку і дійшли до висновку, що велика частина їх не потрібна. "Зараз їх всього близько 200 видів. Скасування непотрібних дасть можливість підприємцям економити свій час і гроші", - резюмував чиновник.
Нагадаємо, раніше Михайло Бродський виступив з низкою ініціатив, стосовно можливої скасування проходження державного техогляду або спрощення процедури його проходження для легкових автомобілів.
Зокрема, була досягнута домовленість з ДАІ про створення робочої групи, яка вивчить можливість оптимізації процедури проходження техогляду. Зокрема, члени робочої групи вивчають можливість передачі контролю за ТО страховим компаніям, а також включення транспортного збору у вартість пального. Зокрема, представники ДАІ вже погодилися, що організація техогляду не входить у функції відомства, і готові передати право його проведення страховим компаніям.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас