Учені розповіли, як впоратися з післявідпускним стресом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учені розповіли, як впоратися з післявідпускним стресом

80
Після відпустки у багатьох починаються мігрень, напади тривоги, кишкові болі і розлади, італійські вчені розповіли, як правильно налаштувати себе на трудові будні після відпустки.
Як повідомляє італійське видання La Stampa, післявідпускний стрес спостерігається у кожної десятої людини. Стрес проявляється тому, що під час відпустки людина багато рухається, не обмежує себе в їжі, отримує нові враження, але найголовніше, думка про те, що доведеться знов наполегливо працювати, може викликати шок.
Науковий директор Департаменту гастроентерології санітарно-поліклінічної групи Монца, Аттіліо Джакоза, розробив сім правил надання самодопомоги в такий складний емоційний період.
Доктор радить почати з дієти (фрукти, овочі, вода), повернувшись додому, не треба відразу вдягати діловий одяг або офісний костюм - можна деякий час поносити повсякденний одяг, і по можливості продовжувати рухатися (прогулянки, поїздки на велосипеді). Також варто повернутися з відпустки додому трохи раніше, щоб налаштуватися на робочий лад і вирішити можливі проблеми, що виникли поки вас не було вдома.
Як повідомляє джерело, на деяких підприємствах для вирішення проблеми післявідпускного стресу службовцям надається можливість спілкуватися з фахівцями і особистими тренерами. У їдальні пропонуються спеціальні страви. Дієтологи рекомендують їсти виноград, оскільки в шкірці виноградин утримується мелатонін - гормон, що регулює ритм сну-неспання і сприяє релаксації. Їжа в післявідпускний період має бути багата вуглеводами і протеїнами. Треба пити воду, а також трав'яні і чайні настої. Експерти відзначають благотворний вплив на людину різних рослин так званої квіткової терапії Баха: клематіса, яблучного цвіту, оливи, солодкого каштана.
Крім того, як засіб проти стресу можна дивитися зроблені під час канікул фото і відео і переживати заново прекрасні моменти.
Щоб не набрати вагу, не можна забувати про фізичну активність: досить аеробних рухів низької інтенсивності, таких як прогулянка пішки або легкий біг, але великої тривалості, щоб дати хороший імпульс метаболізму.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас