Партія регіонів здала кандидатський мінімум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Партія регіонів здала кандидатський мінімум

Казна та Політика
455
Вчора голова кримської республіканської організації Партії регіонів (ПР) Василь Джарти назвав 11 кандидатів в мери, яких партія висуне на виборах 31 жовтня. П'ятеро з них - діючі міські голови. Виняток становлять мери Сімферополя та Ялти - члени Партії регіонів Геннадій Бабенко і Сергій Брайко, від висунення яких в ПР відмовилися.
Підбір кандидатів у мери кримська республіканська організація Партії регіонів провела вчора в закритому режимі. Ввечері, після закінчення засідання, голова республіканської організації ПР, голова Ради міністрів Криму Василь Джарти назвав журналістам 11 осіб, на яких в партії зупинили свій вибір. П'ятеро з них є діючими мерами: Андрій Даниленко (Євпаторія), Валентин Демидов (Армянськ), Олег Осадчий (Керч), Олег Клюй (Саки) та Олександр Бартенєв (Феодосія).
Те, що "регіонали" висунуть перших трьох з них, було зрозуміло ще два місяці тому. У червні безпартійний Андрій Даниленко вступив до ПР, а пани Демидов і Осадчий очолили місцеві міські партійні організації.
У Партії регіонів до останнього зберігали інтригу навколо кандидата в мери Сімферополя. Раніше Василь Джарти говорив, що в партії не мають наміру підтримувати нині діючого міського голови Сімферополя, члена ПР Геннадія Бабенка. "Ми повинні провести соціологічне опитування і запитати у сімферопольців, кого вони хотіли б бачити мером міста", - заявляв у середині червня Джарти. Вчора він оголосив, що кандидатом в мери Сімферополя від ПР стане голова постійної комісії Верховної ради Криму з питань промисловості, будівництва і ПЕК Віктор Агеєв. Геннадій Бабенко заявив, що не буде конкурувати з Агеєвим. "Від інших партій в мери я не піду. Що стосується виборів депутатів, то можливий варіант, що я буду балотуватися до Верховної ради по мажоритарному округу", - сказав Бабенко.
Ще одним містом, із кандидатом у мери якого ситуація була невирішеною, стала Ялта. Головними претендентами вважалися чинний мер Сергій Брайко і екс-секретар Ялтинської міськради, керівник місцевого осередку ПР народний депутат Олексій Боярчук. У результаті керівництво ПР зупинило свій вибір на Боярчуку.
Під час підсумкової прес-конференції Василь Джарти запевнив журналістів, що і пан Бабенко, і пан Брайко партія запропонує роботу. "Я думаю, тим, хто не буде висуватися від Партії регіонів, знайдеться місце за їх можливостям і здібностям. Я запропонував Сергію Брайку роботу в Радміні, у нього величезний досвід роботи в сфері місцевого самоврядування, що було б необхідно для моєї команди після місцевих виборів ", - сказав пан Джарти.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас