Новий закон про зарплати топ-менеджерів у США буде "логістичним жахом" для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий закон про зарплати топ-менеджерів у США буде "логістичним жахом" для бізнесу

Казна та Політика
1115
Нові правила про розкриття інформації про компенсаційні пакети топ-менеджерів американських компаній буднуть для бізнесу "логістичним жахом", вважають юристи.
Закон Додда-Френка про реформу Уолл-стріт і захист споживачів, зокрема, передбачає розкриття співвідношень між рівнем зарплати топ-менеджерів компанії та її рядових співробітників.
Експерти побоюються, що надання такої інформації зміцнить позиції борців з надмірними зарплатами і бонусами, пише Financial Times.
Середній обсяг компенсацій CEO компаній із списку S&P 500 торік склав $7,5 млн на рік, за даними дослідницької фірми Equilar. Тим часом, за офіційною статистикою, заробітна плата американців, зайнятих у приватному секторі, зменшилася до $40 тис. на рік.
Вимоги закону про фінансову реформу створюють підстави для бюрократичної тяганини і заохочують помилкові порівняння, вважають представники американського бізнесу.
"Ми не оскаржуємо концепцію розкриття інформації, ми вважаємо її хорошою. Але якщо узяти створені з добрими намірами правила і погано їх застосувати, можна принести більше шкоди, ніж користі", - зазначив виконавчий директор організації Business Roundtable, яка об'єднує топ-менеджерів найбільших американських компаній, Річард Суско.
Зараз компанії готуються чинити тиск на Комісію з цінних паперів і бірж (SEC) США, яка повинна написати детальні правила використання нового закону.
Співставлення рівня заробітної плати особливо складне для крупних транснаціональних компаній, зазначають експерти. В той же час корпорації, які віддають перевагу аутсорсингу низькооплачуваної роботи, не цілком заслужено отримають нижчі коефіцієнти за законом Додда-Френка і, отже, позитивнішу оцінку з боку суспільства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас