Путін: Росія дорого заплатила Україні за флот — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Росія дорого заплатила Україні за флот

Енергетика
5556
Володимир Путін вважає достатньою знижку, яку Росія надала Україні при оплаті за російський газ.
"Ми продаємо Україні газ за європейською формулою ціни. А зараз ще зробили знижку - від європейської формули скинули сто доларів. Ну, куди ще? І так досить", - сказав прем'єр в інтерв'ю "Комсомольській правді", яке він дав під час поїздки по Далекому Сходу.
Він підкреслив, що це "компенсація за нашу військово-морську базу". В той же час він погодився, що декілька мільярдів на рік, які в результаті втратить Росія, - "це дуже дорога ціна".
Він також пояснив, з яких міркувань виходила Росія, йдучи на такі кроки.
"Перше міркування - питання стратегічного характеру. ВМФ Росії традиційно присутній в Криму і Севастополі. І ми вважаємо, що Російська Федерація зацікавлена в своїй присутності там ще на достатній час", - сказав прем'єр.
Друге, зазначив Володимир Путін, "це зміцнює довіру між двома державами". Він нагадав, що "в Україні 17 мільйонів лише офіційно за переписом населення пишуться росіянами, і кожен, напевно, практично говорить російською мовою". "Тому підтримувати такий рівень довірливості наших відносин міждержавних, включаючи військову компоненту, дуже важливо", - пояснив глава уряду.
"Третя - це до певної міри підтримка України. Тому що ось ці три-чотири мільярди на рік, які Україна недоплачує Росії і які недоотримує російський бюджет, - це наш вклад на підтримку економіки дружньої нам держави. Ми вважаємо, що це вклад у майбутнє. У майбутнє російсько-українських відносин", - заявив Путін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас