Могильов хоче позбавити ДАІ прав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Могильов хоче позбавити ДАІ прав

Казна та Політика
2074
Приймання іспитів і видачу водійських посвідчень скоро можуть перекласти на страхові компанії. З такою пропозицією днями виступив глава МВС Анатолій Могильов, повідомляє видання "Сегодня".
Як розповів головний радник міністра Костянтин Стогній, домовленість між міністром і президентом така, аби концепція реформування міліції була представлена цієї осені. У ній йдеться про те, аби міліція, зокрема ДАІ, позбавилась від невластивих їй функцій: мовляв, повинні ловити злочинців, а не займатися паперовою роботою.
"Існує такий канадський приклад, коли іспити на права приймають страхові компанії і несуть відповідальність за це, тому що фінансово зацікавлені в тому, аби люди не потрапляли в ДТП. Але це лише плани. Міністр доручив всім представникам МВС України за кордоном зібрати відомості про те, хто за кордоном виконує подібні функції. У більшості країн ці функції перейняли страхові компанії, це не міністра вигадка. Інша справа - все це треба адаптувати до наших умов".
"Компанії повинні займатися страхуванням, а не видачею якихось документів і, тим більше, прийняттям іспитів, - розповів заступник голови ради Ліги страхових організацій України Олександр Зальотов. - Наприклад, якщо компанія займатиметься техоглядом, то може перетворитися на експертне агентство, через що втратиться мотивація займатися основним бізнесом, і потрібно буде змінювати вид діяльності. Думаю, треба розвивати інститут аварійних комісарів, на яких можуть бути покладені подібні функції".
В автошколах ініціативу чиновників вважають несподіваною. "Я не пуявляю, звідки в страхових компаній візьмуться фахівці", - говорить директор однієї із столичних автошкіл Олена Дорошевська.
У водіїв своя думка. "Неспроста все це. Якщо так станеться, то, напевно, отримання прав подорожчає, і хтось на цьому добре заробить", - говорить столичний водій Петро Слободянюк.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас