Банк Японії пом'якшить кредитно-грошову політику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії пом'якшить кредитно-грошову політику

Казна та Політика
246
Банк Японії оголосив про пом'якшення монетарної політики на тлі стрімкого зміцнення національної валюти в цілях подолання викликаної глобальною фінансово-економічною кризою рецесії.
Так, регулятор збільшив обсяги пільгового кредитування, вирішивши відкласти вживання радикальніших заходів до загострення фінансової ситуації. Обсяг коштів, що надаються банкам за фіксованою ставкою, збільшився з 20 трлн єн до 30 трлн єн. Третину суми - 10 трлн єн - буде спрямовано на забезпечення шестимісячних кредитів. Програми піврічних позик почне діяти додатково до тримісячних операцій.
Ставка overnight залишена на рівні 0,1% річних.
За словами глави Банку Масааки Сіракави, регулятору слід спочатку вивчити можливі наслідки для фінансової системи, перш ніж приймати рішення про зниження рекордно низького показника. Банкір також вказав, що не вважає за доцільне розпочинати збільшення обсягу скуповування довгострокових державних облігацій. На даний момент він складає 1,6 трлн єн ($253 млрд).
"Розглядаючи ефект і можливі негативні наслідки, я вважаю поточний обсяг покупки банком держоблігацій прийнятним... Я не виключаю будь-яких змін в політиці, і на даний момент у мене немає певної ідеї з приводу майбутньої політики. Але на даний момент ставка низька, біля нуля. Нам потрібно обережно вивчити негативні сторони, перш ніж приймати рішення про подальше зниження ставки", - наводить Reuters слова банкіра, сказані на прес-конференції після екстреного засідання Банку Японії.
Варто зазначити, що інвесторів розчарували підсумки проведеного регулятором засідання і учасники японського ринку продовжили скуповувати національну валюту.
Нагадаємо, на минулому тижні єна досягла 15-річного максимуму до долара і 8-річного максимуму до євро, що загрожує істотно ослабити японських експортерів, серед яких автомобільний гіганти Toyota Motor і Honda Motor, а також виробники побутової і комп'ютерної техніки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас