Казахстан готовий постачати газ до України і чекає згоди РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан готовий постачати газ до України і чекає згоди РФ

Казна та Політика
392
Казахстан зацікавлений в постачаннях до України свого власного газу, проте рішення цього питання неможливе без узгодження з Російською Федерацією.
Про це повідомив посол республіки Казахстану в Україні Амангельди Жумабаєв на прес-конференції в понеділок в Києві, інформуючи про підготовку офіційного візиту до України президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва.
"Газ - така продукція, яка без Росії не поставляється. Знову таки, все залежатиме від того, як ви домовитеся з Росією", - сказав він.
При цьому Жумабаєв зазначив, що Казахстан з будь-якому випадку зацікавлений в розширенні власних ринків збуту, у тому числі за рахунок постачань зрідженого газу.
Як повідомлялося, під час візиту президента РФ Дмитра Медведєва до Києва навесні 2010 року український бізнес за підтримки президента країни Віктора Януковича звернувся до російського керівництва з проханням дозволити здійснювати транзит середньоазіатського газу до України. У відповідь Медведєв сказав, що РФ врегулює це питання з країнами Середньої Азії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас