Шахрай телефонує до Києва із Росії і вимагає гроші, представляючись працівником міліції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахрай телефонує до Києва із Росії і вимагає гроші, представляючись працівником міліції

Кримінал
331
У Києві з'явились шахраї, які під виглядом працівників міліції телефонують громадянам і вимагають гроші за “непритягнення до відповідальності” їх родичів, які нібито були затримані за різні порушення.
Як повідомили УНІАН в центрі громадських зв'язків ГУ МВС України в м. Києві, подібні злочинні випадки, зокрема, зареєстровані в Солом'янському районі столиці.
В одному випадку, як зазначили в столичному главку, невідома особа, яка представилась працівником міліції, телефонувала громадянам і повідомляла, що їх родич став винуватцем ДТП з тяжкими наслідками, і аби його звільнити від відповідальності, необхідно перерахувати через платіжну систему "Вестерн Юніон" 7-8 тисяч доларів. За словами співбесідника агентства, встановлено, що при цьому невідомий замовляв таксі, дізнавався в оператора мобільний телефон водія, просив його приїхати за вказаною адресою забрати пакет і перерахувати гроші на певний рахунок, залишивши собі у вигляді винагороди декілька сотень доларів.
Зафіксовано близько десяти подібних махінацій і встановлено, що всі дзвінки здійснювалися з мобільного телефону з Красноярська (РФ). Для встановлення і затримання шахрая київські міліціонери звертатимуться до своїх російських колег.
Також невідомі, називаючи себе працівниками правоохоронних органів, телефонують громадянам і говорять їм про затримання за правопорушення їх близьких. При цьому шахраї рекомендують перерахувати їм через платіжний термінал 1 тисячу гривень для поповнення рахунку за мобільний зв'язок, і тоді питання відносно "правопорушника" буде вирішено на його користь.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас