АМКУ пропонує ввести держрегулювання цін на гречку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ пропонує ввести держрегулювання цін на гречку

Аграрний ринок
234
Антимонопольний комітет України (АМКУ) пропонує ввести державне регулювання цін на гречану крупу, контроль за сівозміною цієї культури, здійснити державну закупівлю близько 15 тис. тонн цього продукту, а також стимулювати укладання ф'ючерсних контрактів.
Про це повідомив під час "круглого столу" глава комітету Олексій Костусєв в понеділок.
"Ми вважаємо за необхідне ввести регулювання цін на крупу гречану по всьому ланцюжку від переробників аж до торгівлі. Це - торговельна націнка", - сказав він.
За словами Костусєва, АМКУ пропонує президентові Віктору Януковичу і прем'єрові Миколі Азарову заходи, "які можуть стабілізувати цей ринок і позитивно на нього вплинути. Ми пропонуємо з метою підвищення врожайності (гречки) ввести державне регулювання сівозміни"
"Необхідно здійснити закупівлю гречки урожаю 2010 року в обсязі не менше 10% від потреби, тобто не менше 15 тис. тонн", - зазначив він.
Як пояснив Костусєв, тоді буде інструмент, яким держава зможе впливати на цей ринок.
За його словами, Україна вже декілька років про не купувала гречку, аби регулювати цей ринок.
Як повідомлялося, останнім часом в Україні спостерігається різке зростання цін на гречку. Уряд має намір ввести державне цінове регулювання на гречку, яке передбачає закупівлю цієї культури Аграрним фондом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас