Споживчі настрої українців у липні різко погіршились — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживчі настрої українців у липні різко погіршились

Казна та Політика
252
Споживчі настрої українців в липні 2010 року знизились на 8,1 відсоткового пункту на тлі погіршення економічних очікувань населення, повідомляється в прес-релізі Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПІ) із посиланням на підсумки чергового дослідження в рамках спільного проекту з компанією GFK Ukraine.
"Наміри уряду псують настрій українцям. Другий місяць літа 2010 року українці зустріли обвалом індексу споживчих настроїв на 8,1 пункти до значення 86,4. Таким чином, погіршення споживчих настроїв триває вже другий місяць поспіль після трьох кварталів їх стабільного зростання", - говориться в прес-релізі.
За даним МЦПІ, негативні оцінки перспектив української економіки відбилися на очікуваннях населення відносно інфляції і динаміки безробіття.
"Намір провести низку непопулярних реформ, зокрема збільшити ціни на енергоносії і підвищити пенсійний вік, до яких підштовхує уряд відновлення співпраці з МВФ, були прохолодно сприйняті більшістю українців. В той же час уповільнення темпів відновлення економіки України разом зі спекою, яка загрожує урожаю зернових, спонукало населення України до більш песимістичних економічних очікувань", - прокоментував підсумки чергових вимірів керівник програми "Соціальна економіка" МЦПД Максим Борода.
Індекс споживчих настроїв в Україні визначають на підставі вибіркового обстеження домашніх господарств країни. Під час дослідження опитують 1 тис. осіб у віці від 15 до 59 років.
GfK Ukraine - українська дослідницька компанія, яка входить до міжнародної дослідницької мережі GFK Group.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас