Експерт: Песимістичні настрої українців зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Песимістичні настрої українців зростають

Валюта
7707
Песимістичні настрої українців посилюються. Населення погіршило оцінку свого поточного матеріального становища, а також перспективи економіки країни на найближчі п'ять років. Так, за даними дослідження, проведеного компанією GFK Ukraine і Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД), індекс споживчих настроїв в липні 2010 року знизився на 8,57% до 86,4 пунктів.
Головною причиною погіршення споживчих настроїв минулого місяця стало різке зниження індексу економічних очікувань із значення 102,6 в червні до 90,1 в липні. На думку Миколи Івченка, керівника інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні, це пов'язано з негативними очікуваннями населення з приводу майбутнього урожаю, можливої другої хвилі кризи, а також намірами уряду провести непопулярні реформи в країні.
Оцінка поточного матеріального стану також погіршилась на 1,3 пункти до 80,9 пунктів. В населення зменшилися бажання купувати товари тривалого користування (меблі, побутову техніку і таке ін.), що, звичайно, не додає оптимізму.
Зростання негативних настроїв відносно перспектив економіки країни позначилось на чеканнях інфляції і безробіття. Ці показники в липні зросли на 6,7 до 182,4 і на 6,2 пунктів до 113,1 відповідно. "Зростання індексу очікування інфляції в населення при офіційній дефляції є негативним сигналом. Даний індекс має випереджаючий характер і говорить про можливе прискорення темпів інфляції в осінньо-зимовий період. Зростання індексу очікуваннябезробіття свідчить про погіршення оцінок у сфері зайнятості на тлі уповільнення зростання економіки України", - зазначає експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас