Огляд ринків за тиждень і прогноз на майбутній тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Огляд ринків за тиждень і прогноз на майбутній тиждень

Фондовий ринок
297
Керівник Федеральної Резервної Системи в п'ятницю підтвердив, що центральний банк США готовий вжити радикальних заходів, спрямованих на те, аби не допустити сповзання економіки США в ще одну фазу рецесії. Ринки по всьому світу влаштували невелике ралі із цього приводу.
Тим не менше, цього ралі було недостатньо і більшість провідних світових ринків закінчили минулий тиждень з негативним результатом. Зокрема, Dow Jones Industrial втратив 0,6% вартості, S&P знизився на 0,66%, DAX знизився на 0,9%, CAC впав на 0,5%. І лише індекс FTSE закрився з позитивним результатом в 0,1% за тиждень, хоча це навряд чи можна назвати реальним зростанням.
Останні два дні календарного літа і початок осені ринки чекатимуть наступної інформації про стан найголовнішої світової економіки:
  • Індекс споживчих настроїв - вівторок, 31 серпня;
  • Institute of Supply Management manufacturing index - середа, 1 вересня;
  • Продажі автомобілів в США в серпні - середа, 1 вересня;
  • Індекс продажів в роздрібних торговельних мережах в США - четвер, 2 вересня;
  • Дані про безробіття за серпень - п'ятниця, 3 вересня.
Среда і п'ятниця будуть найважливішими днями в плані інформаційного насичення на цьому тижні. Слабкі дані з рівня виробництва і безробіття можуть впливати на торги протягом всього вересня. І цей настрій, цілком можливо, буде негативним.
В Україні індекс ПФТС закрив минулий тиждень падінням на 1,2%. Безперечними лідерами зростання на минулого тижня були акції коксохімічних підприємств, котирування з яких зросли за тиждень в середньому на 3%-5% на очікуваннях поліпшення попиту. Більшість інших акцій закінчили тиждень з негативними результатами.
Український ринок акцій впродовж трьох літніх місяців торгувався довкола рівня в 2000 пунктів. Історично місяць вересень не є показово сильним - за останні п'ять років індекс ПФТС закінчив цей місяць з негативним результатом три рази і двічі з позитивним результатом. В принципі, якщо на світових ринках настрої істотно не покращуватиметься, ми можемо чекати і у вересні літньої динаміки торгів, коли вони проходять у вузькому ціновому коридорі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас