Фондові майданчики України почали торгівельний тиждень зростанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові майданчики України почали торгівельний тиждень зростанням

Фондовий ринок
100
Фондовий ринок України почав торгівельний тиждень зростанням: індекс "Української біржі" (УБ) на відкритті пробив "психологічний бар'єр" в 2000 пунктів, підвищившись за п'ять хвилин торгів на 0,73% - до 2008,67 пункту, обсяг торгів склав 5,4 млн грн. Фондовий індекс ПФТС за перші п'ять хвилин торгів зріс на 0,06% - до 807,11 пункту, обсяг торгів склав 30 тис. грн.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" інвестиційний консультант інвесткомпанії "Драгон Капітал" Руслан Балабан, ринки з оптимізмом сприйняли п'ятничну заяву глави ФРС США Бена Бернанке про те, що нової хвилі рецесії не буде, хоча він і не озвучив конкретних планів стосовно методів підтримки економіки.
Крім того, до часу відкриття українських майданчиків переконливе зростання показували азіатські індекси, в "плюсі" відкрився також російський фондовий ринок.
В той же час, глава департаменту торгівлі інвесткомпанії "БГ Капітал" Вадим Самар відзначає, що оптимізм на "Українській біржі" знаходить слабку підтримку з боку покупців, і низхідний тиск на ринок як і раніше великий.
"Невисока торгівельна активність частково пояснюється вихідним на Лондонській фондовій біржі у зв'язку зі святкуванням дня банкіра. Крім того, інвестори неохоче здійснюють покупки, оскільки до кінця дня динаміка торгів на локальному ринку може змінитися. Приводом для таких змін може стати публікація показників довіри споживачів і бізнесу до економіки єврозони, споживчих доходів і витрат, а також показника інфляції (PCE Core) в США" - сказав він.
На УБ "краще за ринок" в перші п'ять хвилин торгів виглядали папери Авдіївського коксохімічного заводу, акції якого продовжують мати попит.
В цілому папери металургійних підприємств підвищилися у вартості в діапазоні від 0,5% до 1%. Зокрема, відзначив В.Самар, зростанню котирувань Алчевського меткомбінату сприяли новини про погашення корпорацією "Індустріальний союз Донбасу" частини заборгованості перед "Метінвестом".
В лідери зростання на УБ вийшли акції Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (+3,91%), Північного ГЗК (+2,02%) і Авдіївського КХЗ (+1,55%). Висока торгівельна активність спостерігається відносно акцій Авдіївського КХЗ, Укрсоцбанку (+1,29%) і "Азовсталі" (+1,05%).
На фондовому майданчику ПФТС на 10:35 кч було укладено всього вісім операцій: одну з паперами "Азовсталі" (+0,77%), по дві з Полтавським (+1,68%) і Північним (+0,75%) гірничо-збагачувальними комбінатами, і три з акціями Маріупольського заводу важкого машинобудування (-1,23%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас