На однодоларову купюру хочуть помістити портрет Обами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На однодоларову купюру хочуть помістити портрет Обами

Валюта
760
В Сполучених Штатах Америки почався дизайнерський конкурс "Dollar Redesign Project". Його учасники пропонують варіанти оновлення зовнішнього вигляду американських банкнот.
На думку організаторів конкурсу, редизайн доларів США необхідний мінімум тому, що одноманітний вигляд банкнот негативно позначається на фінансовій системі країни й іміджі США в світі. Голосування по запропонованих варіантах робіт - відкрите, передають "Вести".
Підсумки конкурсу будуть підбиті 30 вересня 2010 року. Поки ж найбільше голосів набрав проект британсько-американської дизайн-студії "Dowling Duncan". Дизайнери студії взялися за однодоларову купюру. Вони вважають, що Джордж Вашингтон затримався на банкноті. Замість нього пропонується помістити на однодоларовий папірець Президента США Барака Обаму, на підставі того, що він перший президент-афроамериканець.
Запропонований студією дизайн інших купюр має наступне значення: $5 позначають п'ять найкрупніших індіанських племен - черокі, навахо, сиу, чиппева і чокто; $10 символізують десять поправок до конституції США, так званий "білль про права"; "двадцятка" означає досягнення США в ХХ столітті; $50 означають всі 50 штатів. А стодолларова купюра віддана під портрет ще одного Президента – Франкліна Делано Рузвельта. Перші 100 днів його правління було відмічено безліччю сприятливих для США реформ і рішень.
Але надія на те, що дизайн доларів зміниться - мінімальна. Це відзначає і сайт організаторів конкурсу: Міністерство фінансів США поки не бачить сенсу відходити від звичного дизайну, вважаючи за краще змінювати лише деякі деталі і не чіпати основу. Це ще раз продемонструвала презентація $100 нового зразка в квітні 2010 року.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас