Ангела Меркель висловилася за продовження термінів експлуатації АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ангела Меркель висловилася за продовження термінів експлуатації АЕС

Енергетика
281
Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловилася за продовження термінів експлуатації атомних електростанцій на 10-15 років. "10-15 років - це виправдано", - сказала глава німецького уряду в неділю, 29 серпня, в ефірі першого суспільно-правового телеканалу ARD. Ухваленню цього рішення передувала експертиза надійності німецьких АЕС.
Експертиза показала, що лише збереження атомної енергетики на цей термін дозволить забезпечити безперебійне постачання народного господарства і населення електроенергією, запобігти її різкому дорожчанню і вирішити питання скорочення викидів вуглекислого газу в атмосферу в планованих обсягах. За цей час можна добитися і необхідного зростання альтернативної електроенергетики. На думку агентства dpa, для енергетичних концернів таке продовження термінів експлуатації АЕС виглядає дуже привабливо.
За словами Меркель, в її завдання як глави уряду входить зробити безпеку АЕС найвищим пріоритетом. Вона вказала також, що необхідно знайти правове рішення, що дозволяє продовжити нові терміни експлуатації АЕС без схвалення бундесрату, де правляча коаліція не має більшості голосів.
Ангела Меркель нагадала, що енергетичним концернам належить тепер платити податок на ядерне паливо. Крім того, заявила канцлер, вони повинні будуть зробити свій внесок у розвиток альтернативної енергетики. Його форми і розміри будуть визначені пізніше, вказала глава німецького уряду.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас