Японія прийняла додаткові заходи з пом'якшення грошово-кредитної політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія прийняла додаткові заходи з пом'якшення грошово-кредитної політики

Казна та Політика
296
Банк Японії під час поспіхом скликаного надзвичайного засідання в понеділок прийняв рішення провести подальше пом'якшення грошово-кредитної політики за допомогою збільшення термінів кредитів під низьку процентну ставку, які доступні для учасників грошового ринку, передає Dow Jones Newswires.
Це рішення центральний банк прийняв після того, як минулого тижня пара долар США/японська ієна знизилася до 15-річного мінімуму 83,58. Це підсилило побоювання щодо того, що зміцнення японської валюти негативно позначається на стані економіки і настроях в ділових колах країни.
Керівники Банку Японії заявили про те, що почнуть надавати кредити терміном на шість місяців на суму в 10 трлн ієн на додаток до тримісячних кредитів, які центральний банк надавав у рамках програми, що проводилася з грудня. Ці заходи дозволять японським фінансовим інститутам брати позики в центрального банку на загальну суму в 30 трлн ієн на максимальний термін в шість місяців при наданні державних облігацій і корпоративних боргових цінних паперів як застава. Під час березневого засідання Банк Японії прийняв рішення подвоїти обсяги виданих кредитів терміном на три місяці під ставку в 0,1%, внаслідок чого обсяг кредитної програми склав 20 трлн ієн.
"В банку вважають, що цей захід з пом'якшення грошово-кредитної політики у поєднанні з урядовими зусиллями виявиться ефективним в справі подальшого забезпечення умов для відновлення економіки Японії", - наголошується в заяві центрального банку, яку було оприлюднено після засідання.
В той же час рішення про додаткове пом'якшення політики було прийняте не одноголосно. Член правління Банку Японії Міяко Суда проголосувала проти прийнятого у результаті рішення стосовно операцій за поданням фінансування.
Тим часом центральний банк залишив процентну ставку по незабезпечених онкольних кредитах овернайт без змін - на рівні 0,1%, який зберігається з грудня 2008 року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас