Німецькі політики і економісти виступають за залучення в країну іноземних фахівців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі політики і економісти виступають за залучення в країну іноземних фахівців

Казна та Політика
238
Міністр економіки Німеччини Райнер Брюдерле має намір розробити масштабну концепцію з залучення висококваліфікованих кадрів з-за кордону. "Ми не зможемо утримати рівень нашого добробуту без залучення іноземних фахівців", - наводить слова міністра видання Wirtschaftswoche в суботу, 28 серпня. На думку Брюдерле, необхідно понизити вимоги до мінімального рівня доходу для фахівців з інших країн, запрошених на роботу до Німеччини і скасувати перевірку, що діє зараз, на наявність німецьких претендентів на вакантну посаду.
В даний час для іноземних фахівців, які працюють в Німеччині, необхідний мінімальний рівень доходу складає 66 тисяч євро на рік. На думку міністра, це надто багато. Такого рівня доходу не досягають навіть дипломовані фахівці з вищою освітою в перші роки роботи. "Ми втрачаємо величезний потенціал", - підкреслив політик.
Президент Німецького інституту економічних досліджень (DIW) в Берліні Клаус Циммерман також вважає, що Німеччині просто необхідні кваліфіковані фахівці з інших країн. На його думку, якщо цей процес не почнеться найближчим часом, то економічне зростання може швидко закінчитися. У інтерв'ю газеті Tagesspiegel експерт закликав до публічного обговорення цього питання.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас