ООН закликає Францію припинити висилку циганів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН закликає Францію припинити висилку циганів

Казна та Політика
2458
Комітет ООН з боротьби проти расової дискримінації засудив висилку циганів з Франції і закликав Париж припинити депортацію. Комітет, який складається з 18 експертів з прав людини, вказав в своєму зверненні, оприлюдненому в Женеві, що циганів треба інтегрувати, а не висилати з країни, передає агентство Reuters.
На думку членів комітету, деякі французькі політики дозволяли собі останнім часом расистські висловлювання, що викликає особливе занепокоєння.
Єврокомісія має намір 31 серпня провести нараду в Брюсселі з представниками французького уряду з цього питання, що викликав широкий резонанс. Париж повинен представити свою доповідь і, як повідомляє агентство dpa із посиланням на французьке МЗС, має намір переконати Брюссель в правомірності своїх дій.
Під час телефонної розмови з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон запевнив його в тому, що висилка циганів повністю погоджена з європейським законодавством.
Згідно з доовіддю, підготовленою комісаром ЄС з питань юстиції Вівіан Редінг, в якому дається політична і правова оцінка руйнуванню палаткових таборів і висилці циганів, з початку року Франція депортувала до Румунії і Болгарії вже понад 8000 циганів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас