Супердорогу для Януковича побудували на вимогу УЄФА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Супердорогу для Януковича побудували на вимогу УЄФА

Казна та Політика
5026
Ремонтні роботи на автодорогах убік Конча-Заспи і "Межигір’я" виконуються на вимогу УЄФА в рамках підготовки до проведення Євро-2012.
Як повідомили в прес-службі заступника голови Верховної Ради Миколи Томенка, про це йдеться в роз'ясненні "Укравтодору".
В прес-службі нагадали, що на початку серпня Томенко звернувся до керівництва "Укравтодору" з вимогою пояснити, на підставі яких рішень і за які кошти здійснюється ремонт "VIP-доріг", зокрема, дороги від Києва у напрямі Конча-Заспи, де знаходяться багато будинків високопосадовців, і будівництво і заміна дорожнього покриття із залученням великої кількості техніки і працівників по маршруту від центру Києва до резиденції "Межигір’я", де, як відомо, мешкає президент Віктор Янукович.
У свою чергу Державна служба автомобільних доріг України повідомила, що багатолітня проблема транспортного сполучення на підходах до столиці потребує невідкладного вирішення напередодні проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.
В листі наголошується, що відповідні застереження з цього питання були виражені в процесі підготовки України до Євро-2012 міжнародними установами, зокрема УЄФА.
В листі також повідомляється, що до 2012 року “Укравтодор” повинен завершити початі ремонтно-будівельні роботи по маршрутах Євро-2012 на підходах до Києва по автодорогах Київ - Чоп, Київ - Одеса, Київ - Ковель - Ягодин, Київ - Харків - Довжанський, поліпшити технічний стан дороги Київ - Чернігів - Нові Яриловичі, а також інших, які потребують невідкладного ремонту. А на дорозі Київ - Обухів і Київ - Вишгород - Десна через постійні недоремонти значно погіршилась аварійно-небезпечна ситуація, яку необхідно ліквідувати до початку Євро-2012.
Крім того, "Укравтодор" повідомив, що по автодорозі Київ - Обухів, окрім ремонту проїжджої частини з її розширенням на початку траси для забезпечення пропускної спроможності дороги, передбачається відремонтувати існуючі автобусні зупинки з автопавільйонами, встановити транспортне огорожу протяжністю 11,5 км., виконати роботи з розмітки пішохідних переходів у кількості 26 одиниць, облаштувати пішохідні доріжки протяжністю 2,5 км, а також виконати інші роботи, пов'язані з приведенням в належний стан технічних засобів її облаштування.
А по автодорозі Київ - Вишгород - Десна на під'їзді до Києва також передбачається відремонтувати покриття дороги, облаштувати освітлення на аварійно небезпечних ділянках протяжністю 8,3 км, поліпшити стан зупинок громадського автотранспорту в кількості 4 одиниці, облаштувати пішохідні доріжки завдовжки 1,5 км і реалізувати інші заходи, пов'язані з безпекою руху.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас