Число спадкоємців мільярдерів в РФ за рік зросло в 1,5 разу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число спадкоємців мільярдерів в РФ за рік зросло в 1,5 разу

Казна та Політика
249
Число дітей-мільярдерів у Росії за рік зросло в 1,5 разу, а їх сукупний стан збільшився удвічі.
До такого висновку дійшли експерти журналу Фінанс, які склали щорічний рейтинг спадкоємців найбагатших людей Росії.
До рейтингу входять спадкоємці, чий умовний стан - стан батька, поділений на всіх законних дітей, - перевищує мільярд доларів.
Найбагатшим дитям в Росії, як і рік тому, визнаний Юсуф Алекперов, син президента Лукойлу Вагіта Алекперова. Алекперов-молодший, пише Фінанс, єдина дитина в сім'ї, тому він "приречений очолювати списки найбагатших спадкоємців". Стан Алекперова-старшого в рейтингу, опублікованому в лютому 2010 року, Фінанс оцінював в 10,65 мільярда доларів. Роком раніше Юсуф Алекперов був потенційним спадкоємцем 7,6 мільярда доларів.
Друге місце в рейтингу дітей-мільярдерів також зайняла єдина дитина в сім'ї - син одного із засновників Альфа-групп Олексія Кузьмічова. Стан спадкоємця Кузьмічова, ім'я і вік якого не уточнюються, за рік зріс з 3,05 до 7,1 мільярдів доларів.
В 2009 році місця з 2-го по 6-е включно займали діти колишнього губернатора Чукотки і співвласника металургійною Evraz Group Романа Абрамовича.
Повну версію списку найбагатших дітей Росії журнал Фінанс опублікує в номері, який вийде в світ 30 серпня. В анонсі публікації, розміщеному на сайті видання, не уточнюється, хто зайняв у рейтингу дітей-мільярдерів місця починаючи з третього.
Тим часом, агентство РИА Новости, якому стали відомі деякі подробиці списку, повідомляє, що третє місце розділили спадкоємці власника Русалу Олега Дерипаски - Петро і Марина.
В 2010 році стан Дерипаски журнал оцінив в 13,8 мільярда доларів. Роком раніше спадкоємці власника Русалу могли претендувати лише на 4,9 мільярда доларів і займали 13-14 місця.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас