Путін: Росія ще не вийшла з кризи, антикризові програми будуть продовжені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Росія ще не вийшла з кризи, антикризові програми будуть продовжені

Казна та Політика
127
Росія, як і інші країни, ще не вийшла з фінансово-економічної кризи і продовжуватиме реалізацію антикризових програм, заявив у п'ятницю прем'єр-міністр Володимир Путін.
"Як і вся світова економіка, і наша російська економіка поступово виходить з кризи. Але і наш вихід теж буде не швидким, тому дуже важливо визначитися з питанням, чи вважаємо ми, що ми вийшли з кризи, чи ні", - сказав він в інтерв'ю російським інформагентствам.
За словами Путіна, відповідь на це питання принципова, оскільки передбачає певні практичні висновки. "Якщо ми вважаємо, що ми з кризи вийшли, то тоді ми повинні припиняти виконувати різні антикризові програми, наприклад програму підтримки автопрому, у тому числі програму утилізації старих машин, тому що програма утилізації, крім того що допомагає людям придбати нові машини, значною мірою розрахована на підтримку російського автопрому. Це всього лише один з прикладів", - сказав глава уряду.
"Якщо ж вважати, що ринок ще не відновився і купівельна спроможність громадян ще не відновилася, то ми повинні продовжувати ці заходи підтримки. Ми вважаємо, що ми повинні продовжити ці програми", - заявив Путін.
Як сказав прем'єр, більшість аналітиків вважають, що вихід з кризи буде затяжним, і, на його думку, практика цей висновок підтверджує. "Ще, наприклад, значне безробіття в провідних економічних країнах - в США, в країнах Євросоюзу. Країни Євросоюзу є нашим основним торговельно-економічним партнером. Це означає, що виробничі сили ще не набрали свого докризового масштабу. Ми бачимо коливання світових ринків, на біржах. Це теж свідчить про те, що криза ще повністю не подолана", - відзначив Путін.
"І у нас відбувається те ж саме, тому що ми є частиною світової економіки. Напевно, важко сказати, добре це чи погано, але я переконаний, що плюсів більше, ніж мінусів", - заявив глава уряду.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас