На Кіпрі зріс ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Кіпрі зріс ВВП

Казна та Політика
158
В серпні Державна служба статистики Кіпру оприлюднила попередні економічні показники за другий квартал цього року. На їх підставі міністр фінансів Харілаос Ставракіс офіційно оголосив про закінчення рецесії на Кіпрі.
ВВП зріс на 0,4% в порівнянні з першим кварталом 2010 року. Це, за словами міністра, "підтверджує прогнози Уряду щодо того, що почалося поступове відновлення кіпрської економіки, яке прискориться в другій половині року".
"Як тільки рівень економічного зростання йде вгору, дефіцит бюджету скорочується сам собою, - сказав Ставракіс, - тому що збільшення економічної активності означає зростання надходжень до бюджету за рахунок прямого і непрямого оподаткування". Та "будь-який реалістичний сценарій розвитку подій вимагає вжиття додаткових заходів для поліпшення держфінансів", відзначив міністр.
Після коректування приріст ВВП за перший квартал цього року оцінюється в 0,3%, замість первинних прогнозів в 0,1%. Нагадаємо, що в останньому кварталі 2009 року економіка острова скоротилася на 0,3%.
За словами Харілаоса Ставракіса, дані, представлені Службою статистики, показують, що зростання економіки було забезпечене в основному за рахунок сектора фінансових послуг, а також туризму, оптової і роздрібної торгівлі.
Міністр відзначив і інші ознаки відновлення економіки. "Реєстрація нових компаній, за рівнем якої можна судити про обсяг послуг, що надаються іноземним клієнтам, в липні цього року зросла на 20% в порівнянні з липнем минулого року, - повідомив Ставракіс. - Також у Земельному реєстрі зафіксовано на 20-25% більше операцій, що є ознакою поліпшення ситуації в будівельному секторі".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас