Український ринок акцій закрився невеликим падінням з розворотом індексів вгору на позитиві США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій закрився невеликим падінням з розворотом індексів вгору на позитиві США

Фондовий ринок
155
Український ринок акцій в п'ятницю, незважаючи на вранішній песимізм гравців, до завершення торгівельного дня зміг переламати низхідну динаміку і майже повністю відіграв уранішнє падіння, продемонструвавши при цьому зростання торгівельної активності після виходу даних про ВВП США. Індекс "Української біржі" (УБ) знизився на 0,11% - до 1994,14 базисного пункту, індекс ПФТС - на 0,19% до 806,62 базисного пункту.
На думку аналітика ІГ "ТАСК В'ячеслава Іванишина, невизначеність на світових фінансових ринках змушує українських інвесторів дотримуватися консервативної стратегії, що значною мірою позначилося на п'ятничній торгівельній активності.
"Настрої на ринку були змішаними, унаслідок чого домінуючим став "п'ятничний чинник", що змусив українських інвесторів зафіксувати незначний прибуток", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".
Як відзначив глава департаменту торгівлі ІК "БГ Капітал" Вадим Самар, до завершення торгівельної сесії негатив на фондові ринки привніс виступ глави ФРС США Бена Бернанке, що розчарував інвесторів, оскільки вони не почули конкретики про кроки з підтримки економіки США. Проте пізніше слова чиновника були переоцінені, і фондові індекси відновили зростання, додав експерт.
Обсяг торгів на "Українській біржі" склав 76,66 млн грн.
В лідерах зростання - акції Авдіївського коксохімічного заводу (+2,51%) і Полтавського ГЗК (+1,88%). В той же час, відзначає В.Іванишин, залежність компаній гірничо-металургійного сектора від експорту ставить їхні акції в ряд найбільш волатильних.
В лідери зниження цього дня вийшли акції Ясиновського коксохімічного заводу (-0,49%).
На фондовому майданчику ПФТС обсяг п'ятничних торгів склав 91,123 млн грн.
Найактивніше цього дня торгувалися підприємства машинобудівного сектора: Крюковський вагонобудівний завод (-1,04%) і Маріупольський завод важкого машинобудування (-0,2%). В той же час найбільші по сумах операції були укладені з паперами "Центренерго" (-0,22%) і "Дніпроенерго" (-0,48%).
В лідери зростання, як і на УБ, вийшли акції Авдіївського коксохімічного заводу (+2,27%). Всі інші папери цього дня зросли в межах одного відсотка.
В "червоній зоні" лідирували акції шахти "Комсомолець Донбасу" (-10,09%) і "Інтерпайп Нижньодніпровського трубного заводу" (-5,13%).
Самар вважає, що низхідний тренд на українському фондовому ринку, швидше за все, зберігатиметься наступного тижня доти, доки песимізм серед інвесторів не пересилить крупний блок позитивної світової макростатистики.
Старший аналітик інтернет-брокера iTrader Павло Ільяшенко, у свою чергу, відзначив відсутність підстав вважати, що українським акціям удасться продемонструвати стійке зростання за підсумками наступного тижня, проте шанси на те, що досягнуті рівні підтримки встоять, доволі високі.
"В даний час основним негативним чинником є негативні настрої глобальних інвесторів. З іншого боку, учасники ринку переоцінюють економічні ризики, виходячи з доступних на даний момент даних. Крім того, ключові події на фінансових ринках ще попереду, тому агресивне нарощення позицій в обидва боки потенційного руху ринку, на наш погляд, передчасне", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас