Аналітики представили чотири сценарії розвитку Інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики представили чотири сценарії розвитку Інтернету

Казна та Політика
711
Найбільший виробник мережевого устаткування Cisco і компанія Monitor Group назвали чотири можливі сценарії розвитку інтернету в найближчі 15 років.
Передбачається, що в майбутньому інтернет-аудиторія зростатиме в основному за рахунок жителів країн, що розвиваються, а QWERTY-клавіатура перестане бути основним інтерфейсом для виходу в Мережу. Також аналітики виходили з передумови, що система управління інтернетом в майбутньому не зазнає змін, а тарифікація доступу в Мережу, навпаки, зміниться дуже сильно.
Всього аналітики виділили чотири можливі сценарії розвитку. Перший передбачає, що межі інтернету будуть розмиті. В цьому випадку через 15 років користувачі по всьому світу зможуть виходити в Мережу з великої кількості доступних пристроїв, а інтернет стане центром для надання послуг.
За другим сценарієм на інтернет чекає перетворення на небезпечну мережу через зростання числа кібератак. Передбачається, що в "Усесвітньої павутини" можуть з'явитися безпечні аналоги, доступ до яких буде недешевим.
Третій варіант передбачає зниження швидкості поширення інтернету в зв'язку з нестабільною економічною ситуацією в деяких країнах. Останній сценарій передбачає, що популярність інтернету буде настільки величезною, що Мережа не зможе впоратися з потоком інформації, зважаючи на існуючі технічні обмеження.
Підготовка звіту зайняла біля одного року. У своїй роботі аналітики врахували вплив багатьох чинників на розвиток Мережі, у тому числі законодавчі ініціативи щодо регулювання інтернету, вкладення в інфраструктуру і міру прийняття сучасних технологій користувачами.
Нагадаємо, в січні головний футуролог Cisco Дейв Еванс опублікував 25 прогнозів подальшого розвитку технологій в світі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас