Експерт: Приплив валюти в Україну скорочуватиметься — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Приплив валюти в Україну скорочуватиметься

Валюта
1544
Приплив іноземної валюти в країну по фінансовому рахунку платіжного балансу до кінця 2010 року продовжить скорочуватися на тлі сповільнення світової економіки.
Підсумкове річне позитивне сальдо фінансового рахунку платіжного балансу може скласти 5,8 млрд. доларів, тоді як за перші сім місяців приплив валюти зафіксований на рівні 4,9 млрд. доларів. В результаті цього позитивне сальдо платіжного балансу до кінця року також скоротиться. А це, на думку Миколи Івченка, керівника інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні, знижує вірогідність і величину подальшого зміцнення вартості національної валюти по відношенню до долара США.
Профіцит платіжного балансу в липні сформований за рахунок припливу валюти по фінансовому рахунку платіжного балансу і склав 0,7 млрд. доларів США. Дефіцит поточного рахунку платіжного балансу в 255 млн. доларів був викликаний скороченням обсягів експорту продукції металургії і машинобудування на 12,5% і 10,85% відповідно, а також зростанням обсягу імпорту товарів до України на 11% до 5,2 млрд. доларів. Попит на продукцію металургії знижується на тлі сповільнення світової економіки. Обсяг імпорту збільшився за рахунок зростання обсягу імпорту продукції машинобудування, металургії, мінеральних продуктів (бензин, дизельне паливо).
Профіцит фінансового рахунку платіжного балансу в липні сформований завдяки продажі квот на викид вуглекислого газу Японії, припливу іноземних інвестицій і кредитів в Україну. Приплив прямих іноземних інвестицій минулого місяця в порівнянні з червнем скоротився на 472 млн. доларів до 283 млн. доларів США. Основним отримувачем цих інвестицій став реальний сектор економіки - 95%. Приплив іноземної валюти в Україну у вигляді середньострокових, довгострокових і короткострокових кредитів у липні знизився до 236 млн. доларів з 2,613 млрд. доларів у червні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас