Симоненко пропонує заборонити підвищувати тарифи ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Симоненко пропонує заборонити підвищувати тарифи ЖКГ

Казна та Політика
202
Голова фракції Комуністичної партії у Верховній раді Петро Симоненко пропонує парламенту доручити Кабінету міністрів заборонити підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги і природний газ і електроенергію, що споживаються в побуті.
Про це йдеться в проекті постанови №7052 "Про першочергові заходи запобігання підвищенню цін і тарифів на житлово-комунальні послуги", зареєстрованому в Раді 27 серпня.
"Житлово-комунальні послуги і природний газ і електроенергія, що споживаються в побуті, оплачуються населенням за цінами і тарифами, встановленим Кабінетом міністрів, Національною комісією з питань регулювання електроенергетики і органами місцевого самоврядування відповідно до їх повноважень станом на 1 серпня 2010 року", - йдеться в проекті.
Автор пропонує Раді визначити, що витрати на оплату житлокомпослуг, оплату утримання житла, користування житлом, покупку зрідженого газу, твердого і рідкого побутового палива не можуть перевищувати 10% від середньомісячного сукупного доходу сім'ї.
Кабміну також пропонується доручити вжити заходи для переведення об'єктів теплової генерації з газу на альтернативне паливо (вугілля, торф, біопаливо, солому), а також зафіксувати ціни на вугілля для населення станом на 1 серпня.
Проектом уряду також пропонується доручити розглянути зменшення тарифів на електроенергію та інші комунальні послуги для населення як компенсацію подорожчання газу, а також питання про введення єдиної методики розрахунку тарифів на компослуги.
Нагадаємо, що на позачерговій сесії 30 серпня Рада розгляне 3 питання, серед яких і заходи соціального захисту населення у зв'язку з формуванням тарифів на житлово-комунальні послуги.
Національна комісія регулювання електроенергії з 1 серпня підвищила ціни на газ для населення і підприємств комунальної теплоенергетики на 50%.
Згідно з меморандумом з Міжнародним валютним фондом повторне підвищення ще на 50% планується з квітня 2011 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас