Промисловість США потребує загороджувальних мит від Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промисловість США потребує загороджувальних мит від Китаю

Казна та Політика
439
Міністр торгівлі США Гері Лок подав більше десятка пропозицій, спрямованих на посилення політики щодо недобросовісної практики у сфері імпорту, особливо з країн з неринковою економікою, таких як Китай.
Серед чотирнадцяти пропонованих заходів пропонуються і такі, як облік витрат на робочу силу і експортні податки при розрахунку мит. Цей крок швидше за все, збільшить напруженість в торгівлі з Китаєм. Нововведення є частиною постійних зусиль адміністрації Обами в посиленні заходів стосовно незаконної торгівельної практики, в рамках планів подвоїти експорт протягом наступних 5 років, заявляє Лок.
"Адміністрація Обами схиляється до ідеї посилення контролю за дотриманням наших законів торгівлі для забезпечення рівних умов для американських компаній і їх працівників, що є рушійною силою економічного зростання", - йдеться в заяві.
Торік число антидемпінгових і компенсаційних розслідувань, ініційованих Міністерством торгівлі США, підскочило на 79% до 34. Приблизно третина випадків припадає на країни з неринковою економікою, а більшість на Китай. Рон Лорентзен, виконуючий обов'язки помічника держсекретаря з імпорту в міністерстві торгівлі, не став розкривати подробиць щодо того, наскільки стосується Китаю або інших країн наслідку пропонованих змін. Він лише попередив, що введення податку на експорт і облік заробітної плати, швидше за все, призведе до підвищення мит на деякі імпортні товари, але не уточнив, як саме.
Міністерство торгівлі також розглядає можливість обліку вартості валюти Китаю у визначенні компенсаційних мит в деяких випадках, питання про які, як і раніше, у стадії розгляду.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас