Власенко: Влада розробила схему недопущення опозиції до виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власенко: Влада розробила схему недопущення опозиції до виборів

Казна та Політика
643
Народний депутат від БЮТ Сергій Власенко вважає, що влада розробила схему недопущення обласних організацій опозиційних політичних сил до участі у місцевих виборах.
Про це він заявив в інтерв’ю тижневику "2000", повідомили УНІАН у прес-службі БЮТ.
Зокрема, за словами Власенка, ця схема відпрацьовується на прикладі Львівської обласної організації ВО “Батьківщина” та її колишнього очільника - народного депутата Івана Деньковича.
"Денькович повністю інтегрований у політичну орбіту Партії регіонів, і всі його дії пов’язані з інтересами цієї політичної сили. Позиція Деньковича нарешті викристалізувалась: він подав заяву і вступив у коаліцію, але звернувся до суду з позовом про те, що його нібито неправильно звільнили з посади голови Лопо "Батьківщини". Свого часу Денькович "бігав" - то подав заяву про вхід у коаліцію, то її відкликав, потім заявив, що виходить з "Батьківщини", потім відкликав і цю заяву, після цього увійшов в коаліцію, згодом звернувся в суд, щоб його поновили керівником обласної організації", - сказав Власенко.
За його словами, Денькович і колишній голова Київської обласної організації “Батьківщини” Володимир Майбоженко звернулись до Печерського райсуду Києва з позовом про те, що їх начебто незаконно позбавили повноважень керівників обласних організацій.
"Впродовж останніх трьох чи чотирьох років суди вже не приймали до розгляду такі позови, бо є конституційна норма, що забороняє державі втручатись у роботу громадських організацій, об’єднань громадян і політичних партій. Стаття 33 Закону "Про об’єднання громадян" також дублює цю вимогу Конституції, обмежуючи вплив держави на функціонування громадських організацій та політичних партій. Крім того, є рішення Конституційного суду, є судова практика Верховного суду", - зазначив Власенко.
На жаль, наголосив він, обидва ці позови були подані в Печерський районний суд, й обидва потрапили в руки одного судді, який тут же виніс ухвалу, заборонивши усім партійним органам в Львівській області здійснювати будь-які дії.
“Це абсолютно абсурдна ситуація. Своєю ухвалою суддя Вовк, по суті, паралізував роботу об’єднання громадян, які, виявляється, сьогодні позбавлені права висловлювати свою думку стосовно колишнього керівника. Те ж саме відбувається і в Київській області. І це вже схоже на певну схему", - сказав народний депутат.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас