Ширак заплатить 550 тис. євро для уникнення судового процесу у справі про корупцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ширак заплатить 550 тис. євро для уникнення судового процесу у справі про корупцію

Казна та Політика
403
Колишній президент Франції Жак Ширак уникне судового процесу у справі про корупцію в мерії Парижа, передає Deutsche Welle.
Ширак і створена ним в 2002р. правляча партія "Союз за народний рух" (правонаступник партії "Об'єднання на підтримку республіки") виплатять штраф мерії Парижа в рамках врегулювання судового процесу у справі про корупцію. Екс-президент заплатить мерії 550 тис. євро, а його партія, в яку входить і нинішній президент країни Ніколя Саркозі) виплатить компенсацію у розмірі 1,65 млн євро.
Нагадаємо, розслідування проти Ширака почалося в 2007р. Знаменитого політика підозрювали в нецільовому використанні державних коштів і інших порушеннях закону, допущених в 1977-1995рр. Мова йде, зокрема, про справу про так звані "фальшиві посади" - скандал відносно діяльності Ширака як мера Парижа. Ширак підозрювався в причетності до незаконних виплат з каси паризької мерії членам "Об'єднання на підтримку республіки". Всього на ці цілі з казни міста було виплачено близько 4,5 млн євро. Більш того, передбачається, що члени ОПР, які працювали в мерії, отримували преференції при підвищенні по службі.
Юристи стверджують, що в даній справі на екс-президента не розповсюджується закон про імунітет, оскільки мова йде про ті часи, коли Ширак ще не був президентом Франції.
Сам Ширак неодноразово говорив про неспроможність подібних звинувачень. За його словами, ці робочі місця були потрібні для паризької адміністрації і схвалювалися міськрадою.
Муніципальна рада Парижа, що є за законом потерпілою стороною, згідно з домовленістю, після сплати відповідних сум повинна відкликати позов проти колишнього президента.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас