Українські водійські права котируватимуться в Іспанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські водійські права котируватимуться в Іспанії

Казна та Політика
624
Президент Віктор Янукович затвердив угоду з Іспанією про взаємне визнання водійських посвідчень, йдеться в указі №865 від 25 серпня, передає ТСН.
Таким чином, глава держави завершив внутрідержавні процедури для введення угоди в дію.
Варто відзначити, що імплементація угоди дозволить десяткам тисяч громадян України, які легально проживають на території Іспанії, отримати іспанське водійське посвідчення за спрощеною процедурою і без додаткових фінансових витрат.
Зокрема, обмін посвідчень для водіїв легкового автотранспорту здійснюватиметься без складання теоретичних і практичних іспитів.
Як виняток власники посвідчень вантажних транспортних засобів і автобусів, які звертаються з проханням про їх обмін, повинні пройти перевірку лише навичок практичного водіння. Громадяни України зможуть в телефонному режимі або через інтернет звертатися в компетентні органи Іспанії з проханням про призначення зустрічі для здійснення обміну.
Так, для цього необхідно надати номер ідентифікаційного посвідчення громадянина України, виданого іспанськими органами, назву провінції Іспанії, де він проживає, номер національного документа, що засвідчує особу, номер українського посвідчення водія, а також місце і дату видачі даного посвідчення.
Відзначимо, що угода набере чинності через 60 днів з дати отримання дипломатичними каналами останнього повідомлення про виконання відповідних внутрідержавних процедур.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас