Луганськтепловоз може отримати велике замовлення і почати виробництво тепловозів нового покоління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луганськтепловоз може отримати велике замовлення і почати виробництво тепловозів нового покоління

Казна та Політика
329
Російське ЗАТ Трансмашхолдинг, власник 76% акцій ХК Луганськтепловоз, має намір в 2011 році розмістити на українському підприємстві замовлення на виробництво низки секцій для тепловозів.
Так, як повідомили Кореспондент.net у інвестиційній групі Сократ, нові власники мають намір розмістити на луганському підприємстві 100 секцій тепловозів для ВАТ Російські залізниці і 50 секцій - для російсько-монгольського АТ Улан-Баторська залізниця.
Також експерти повідомили, що в 2011 році планується створення на підприємстві двох тепловозів нового покоління.
"Ми вважаємо, що дана новина нейтральна для компанії. З листопада 2008 року Луганськтепловоз працює в триденному режимі, оскільки виробничі потужності компанії завантажені менш ніж на 20%", - вважають експерти інвестгрупи Сократ.
Вони також звертають увагу і на той факт, що трудовий колектив заводу вимушено скоротився майже на чверть.
"Замовлення на створення рухомого складу для Укрзалізниці відсутнє вже більше трьох років. За нашими оцінками, цього року компанія виробить 50 секцій тепловоза”, - говорять експерти.
При цьому вони констатують, що наявність нових замовлень могла б кардинально змінити ситуацію на підприємстві, проте їх розміщення можливе лише в разі вирішення суперечок між Фондом Державного Майна України і ЗАТ Трансмашхолдинг.
Нагадаємо, що Брянський машинобудівний завод, що входить до структури ТМХ, 15 червня 2010 року виграв конкурс з приватизації 76% акцій ХК Луганськтепловоз, проте не допущена до конкурсу компанія Мантар Холдинг Лімітед (Кіпр) подала до Господарського суду Києва позов про визнання недійсними підсумків конкурсу.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас