Табачник констатує брак підручників для ПТУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник констатує брак підручників для ПТУ

Казна та Політика
111
Міністр освіти і науки Дмитро Табачник констатує незадовільне забезпечення професійно-технічних навчальних закладів підручниками. Про це він сказав на колегії Міносвіти, присвяченій підсумкам розвитку профтехнічної освіти в 2009-2010 навчальному році і завданням на 2010-2011.
"Дефіцит сучасних україномовних підручників і навчальних посібників негативно позначився на якості підготовки кваліфікованих працівників... забезпечення ПТУ підручниками професійно-технічних дисциплін складає 76%, а підручниками по загальних предметах 68%", - сказав він.
За словами Табачника, попередній Кабінет міністрів фактично ігнорував план видання підручників і навчальних посібників для ПТУ, за останні роки із запланованих 470 найменувань підручників було видано всього 131, або 27%.
При цьому він відзначив, що незважаючи на те, що досі фінансування видання підручників залишається складним, Міносвіти робитиме все можливе, щоб виправити ситуацію, що склалася.
Нагадаємо, що Табачник виступає за розширення автономії професійно-технічних навчальних закладів.
18 серпня Кабінет міністрів додатково виділив 9,144 мільйона гривень на підготовку кадрів ПТУ і вузами 1 і 2 рівнів акредитації.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас