Ринок акцій України відкрився зростанням услід за світовими майданчиками, індекс УБ за 5 хвилин торгів додав 1,13% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій України відкрився зростанням услід за світовими майданчиками, індекс УБ за 5 хвилин торгів додав 1,13%

Фондовий ринок
92
Український ринок акцій в четвер вранці скоректувався вгору слідом за світовими фондовими майданчиками: індекс "Української біржі" (УБ) за 5 хвилин торгів майже впритул підійшов до рівня в 2000 пунктів, піднявшись на 1,13%, проте потім відскік припинився в очікуванні нових зовнішніх сигналів. Індекс ПФТС демонструє помірнішу динаміку зростання, підвищившись за цей час на 0,35% - до 805,21 пункту.
На УБ в лідерах зростання на відкритті знаходяться акції компаній гірничо-металургійних компаній: за 5 хвилин торгів Північний ГЗК подорожчав на 2,06%, Полтавський ГЗК - на 1,79%, Алчевський металургійний комбінат - на 1,47%.
Істотне зростання зафіксоване і по акціях "Мотор Січі" (+1,83%).
В цілому зростання досить рівне в рамках корекції після падіння в середу і по більшості "блакитних фішок" по більшості 0,5%-2%.
В "негативній зоні" торгуються акції "Донбасенерго" (-0,42%).
Як відзначив аналітик ІГ "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, цього дня відбудуться збори акціонерів "Укрнафти", на якому вирішуватиметься питання переобрання складу наглядової ради і ревізійної комісії. На його думку, результати зборів акціонерів можуть зробити істотний короткостроковий вплив на котирування акцій компанії.
Вранці акції "Укрнафти" подорожчали на 1,01%.
Як прокоментував ситуацію на ринку агентству "Інтерфакс-Україна" фахівець ІГ "Сократ" Антон Левінський, причиною зростання українських індексів стала завзятість "биків" на американських майданчиках, які, попри невтішні макропоказники провідної світової економіки, змогли допомогти закріпитися ринкам в "зеленій зоні".
За його словами, хвилю позитиву підхопили також фондові ринки Азії і Європи, де інвесторів підбадьорили дані про індекс споживчої довіри в Німеччині, який зріс більше, ніж чекали аналітики.
За прогнозами Левінського, в четвер український ринок акцій спробує відіграти втрати попередньої сесії і закріпитися вище 2000 пунктів по індексу УБ.
В той же час, на думку Іванишина, протягом торгівельної сесії вірогідний млявий бічний рух індексів з посиленням негативної тенденції в другій половині дня.
Як відзначає Левінський, в четвер увага інвесторів буде прикута до статданих щодо ринку праці в єврозоні (Швеція, Швейцарія, Данія) а також до індексу ділової довіри в Нідерландах, індексу споживчої довіри в Італії і роздрібних продажів у Великобританії. У другій половині торгівельної сесії загальна увага зосередиться на даних із США (15:30 кч), де буде опублікована статистика первинних звернень по допомогу з безробіття і дані про зміни запасів газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас