Рубіні: Темпи зростання економіки США в III кв. будуть "набагато нижчі" 1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубіні: Темпи зростання економіки США в III кв. будуть "набагато нижчі" 1%

Казна та Політика
346
Темпи економічного зростання в США в третьому кварталі 2010 року будуть "набагато нижчі" 1%, прогнозує професор економіки Нью-Йоркського університету Нуріель Рубіні. Вірогідність повторної рецесії в американській економіці експерт оцінює в 40%.
Прогноз Рубіні, за його словами, передбачає, що уряд США знизить оцінку зростання економіки країни в другому кварталі цього року "в кращому разі" до 1,2% в річному численні.
"Всі чинники, які забезпечували попутний вітер відновленню американської економіки в першій половині цього року, в другій викликають зустрічний вітер", - заявив Рубіні.
В кращому разі, відзначив він, можна чекати "млявого, U-подібного відновлення економіки з темпами зростання нижчими від середнього рівня протягом багатьох років, враховуючи необхідність скорочення боргів домовласників і урядів".
"При темпах зростання економіки в 1% або нижче фондові ринки можуть різко скоректуватися, кредитні спреди і спреди на ринку міжбанківських кредитів розширяться, також прискориться відхід інвесторів від ризиків, - вважає Рубіні. - Таким чином, цикл негативного зворотного зв'язку між реальною економікою і цінами на ризиковані активи може легко привести економіку до формальної повторної рецесії".
Міністерство торгівлі США опублікує переглянуті дані про обсяг ВВП в минулому кварталі 27 серпня. За прогнозами аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, оцінка підвищення ВВП буде переглянута до 1,4% з 2,4%.
Зростання ВВП США в першому кварталі склало 2,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас