Токіо може прискорити вжиття нових заходів щодо стимулювання зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Токіо може прискорити вжиття нових заходів щодо стимулювання зростання

Казна та Політика
102
Уряд Японії має намір сформувати пакет нових заходів щодо стимулюванню економіки до кінця цього місяця, а не у вересні, як планувалося раніше, повідомила газета Nikkei.
Щоб забезпечити реалізацію цих заходів, кабінет, за її даними, розглядає можливість внесення змін до бюджету. Раніше для цієї мети планувалося використовувати лише додаткові прибутки бюджету.
Газета Asahi пише в четвер, що уряд в рамках цих заходів може звернутися до Банку Японії з проханням продовжити пом'якшення грошово-кредитної політики.
Учасники ринку також не відкидають можливості інтервенцій на валютному ринку з метою ослаблення ієни, повідомляє Bloomberg.
За інформацією японських ЗМІ, які цитує агентство, прем'єр Наото Кан повідомив представників бізнесу в середу, що кабінет знаходиться у контакті з Банком Японії і Мінфіном стосовно можливості втручання в ситуацію на ринку.
На цьому фоні курс японської валюти знижується другий день поспіль і досяг в четвер по відношенню до євро позначки в 107,49 в порівнянні з 107,05 напередодні. До долара ієна торгується близько 84,71 проти 84,58 в середу.
В той же час її курс, як і раніше, знаходиться поблизу 15-річного максимуму по відношенню до долара і 9-річного - по відношенню до євро.
Влада Японії виявилися зараз перед лицем зміцнення курсу ієни, зниження на фондовому ринку і сповільнення економічного зростання. З початку року ієна зміцнилася на 15%, що негативно впливає на позиції японських експортерів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас