Офіційні дані щодо інфляції в Китаї приховують різке зростання цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Офіційні дані щодо інфляції в Китаї приховують різке зростання цін

Казна та Політика
418
Офіційні дані щодо індексу споживчих цін в Китаї в липні досягли рівня 3,3% в порівнянні з липнем минулого року, що стало 21-місячним максимумом. Офіційні особи говорять про те, зліт одноразовий і викликаний втратами урожаю через останні повені.
Ціни на інші товари, такі як автомобілі, мобільні телефони і одяг, знизилися і ціновий тиск має ослабнути у зв'язку з охолодженням економіки.
12 серпня заступник директора статистичного бюро країни заявив, що загроза інфляції в Китаї "надто роздута". Але є й інші оцінки. Як вважає Ю Йондінь, колишній радник Народного банку Китаю, "був зліт цін, який не знайшов віддзеркалення в цифрах". Майкл Петтіс, професор, з Пекінського університету сказав, що він здивований тим, що країна, що показала зростання ВВП за II квартал на рівні 10,3%, при зростаючому рівні заробітної плати, може фіксувати зростання цін всього декілька десятих процентного пункту.
Транснаціональні корпорації в Китаї, в середньому, чекають зростання заробітної плати на 8,4% цього року, згідно з даними компанії Hewitt Associates Inc. Як вважає Петтіс, "інфляція для більшості населення може скласти близько 6%".
Якщо скептики мають рацію, то уряд або не може правильно оцінити ситуацію, або він вирішив її тимчасово проігнорувати.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас