Dubai World продасть активи на суму 19,4 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dubai World продасть активи на суму 19,4 млрд дол

Казна та Політика
416
Дубайський інвестиційний холдинг Dubai World (ОАЕ) планує розпродати свої активи на суму 19,4 млрд дол. Вдатися до таких заходів Dubai World змусила необхідність розплачуватися з кредиторами, передає РБК з посиланням на агентство Reuters.
При цьому, як повідомляється, розпродаж активів проходитиме протягом наступних восьми років.
Тим часом, як стало відомо, в липні поточного року керівництво Dubai World провело зустріч зі своїми кредиторами, на якій розглядалася необхідність реструктуризації компанії з метою ефективнішої роботи і погашення існуючих боргів.
На думку аналітиків, Dubai World слід прийняти остаточний план з реструктуризації і розпродажу активів на початок жовтня ц.р., що покладе невизначеності на ринку. В той же час один з найбільших в світі інвестиційних холдингів, за словами експертів, як і раніше зазнає серйозні труднощі у виконанні свого бізнес-плану. Не дивлячись на це, вирішення про розпродаж активів виглядає в очах інвесторів вірним кроком на шляху зниження ризиків і скорочення поточної заборгованості холдингу.
Нагадаємо, 20 травня 2010 р. керівництво Dubai World оголосило про досягнення угоди з основними кредиторами компанії по реструктуризації більшої частини боргу, загальний обсяг якого на той момент складав 23,5 млрд дол. При цьому особою, що представляє інтереси більшої частини кредиторів конгломерату, в число яких входять і власті емірату Дубаї, виступив так званий Координаційний комітет, що володіє 60% всієї суми боргів Dubai World.
У листопаді 2009 р. Dubai World звернувся до кредиторів з проханням відтермінувати виплати багатомільярдних боргів для себе і девелопера Nakheel на 6 місяців, протягом яких проводитиметься реструктуризація. Заборгованість Dubai World на той момент оцінювалася майже в 60 млрд дол. Серед найбільших кредиторів Dubai World були британські банки - HSBC, Royal Bank of Scotland, Lloyds і ін. Дубайський боргова криза спровокувала падіння котирувань на світових фондових ринках і послужила початком низки проблем, пов'язаних з плачевним станом державних фінансів у низці країн, таких, як Греція і Португалія.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас