Фондовий ринок. Підсумки дня: проблеми в економіці США продовжують обвалювати індекси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: проблеми в економіці США продовжують обвалювати індекси

Фондовий ринок
162
Торги на російському фондовому ринку в понеділок завершилися невеликим зниженням основних біржових індикаторів. За підсумками дня індекс ММВБ впав на 0,39% до 1 334,66 пункту, індекс РТС - на 0,66% до 1 387,64.
Більшість паперів показали негативну динаміку. На ММВБ акції "Газпрому" подешевшали на 0,63%, ВТБ - на 2,67%, "Роснафти" - на 0,54%, Сбербанку - на 1,87%. Виняток становили акції "Лукойлу", що подорожчали на 0,51%.
Негативний вплив на ринок зробила публікація статистичних даних в США. "Статистика, що вийшла, незважаючи на оптимістичні чекання, показала падіння обсягу замовлень на товари тривалого користування без врахування транспорту в липні на 3,8% (очікувалося зростання на 0,5%), тоді як загальний обсяг замовлень зріс лише на 0,3% проти прогнозу збільшення на 3%", - розповідає аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова.
Також ринок зреагував на новини з Європи. Рейтингове агентство Standard & Poor’s понизило кредитний рейтинг Ірландії, побоюючись, що необхідність вирішення проблем банківського сектора країни призведе до зростання бюджетного дефіциту.
Аналітики відзначають, що протягом дня ринок намагався підрости. "З ранку після вчорашнього падіння після поганих даних по продажах існуючих будинків в США російський ринок намагався "вийти в плюс", проте негативний тиск запанував і впродовж всього дня індекс ММВБ поступово знижувався", - розповідає аналітик УК "Альфа-капітал" Дмитро Чернядьев.
Падіння ринку триватиме через проблеми в США, упевнені аналітики. "Сповільнення темпів зростання американської економіки останнім часом є нависає над світовими фондовими майданчиками, викликаючи падіння", - відзначає Дмитро Чернядьев.
"Очевидних причин для того, щоб падіння зупинилося, я не бачу. Проте не треба забувати, що в останні тижні ринок продемонстрував свою здібність до відскоків і росту і без явних причин", - додає керівник активами УК "Пілгрім Ессет Менеджмент" Ігор Киссель.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас