Економіка України в 2011 р. вийде на докризовий рівень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка України в 2011 р. вийде на докризовий рівень

Казна та Політика
456
На сьогоднішній день соціально-економічні показники розвитку економіки України дають підстави чекати, що докризового рівня її розвитку Україна зможе досягти вже наступного року.
Про це сьогодні на засіданні Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"На одному з перших засідань Кабміну ми визначили для себе завдання вийти на показники промислового виробництва 2007 року, який поки що залишається найбільш успішним для вітчизняної економіки. У нас є всі підстави вважати, що вже наступного року ця мета буде досягнута", - сказав Азаров.
Азаров відзначив, що на сьогоднішній день в Україні вже вдалося стабілізувати фінансову ситуацію, вчасно відбуваються розрахунки по "астрономічних" боргах, які залишив колишній уряд, в країні проводиться зважена бюджетна політика. В результаті дій уряду, підкреслив Азаров, міжнародні рейтингові агентства за останній час кілька разів підвищували суверенний рейтинг України.
Азаров відзначив, що обнадіює зростання обсягів роздрібного товарообороту в січні-липні майже на 4%, при тому, що в травні цей показник складав близько 1%. "Наші критики говорили, що це (показник товарообороту в травні) результат статистичної похибки. Зараз абсолютно зрозуміло, що зростання об'єктивне, і воно підтверджує правильність вибраної нами соціально-економічної політики", - сказав Азаров.
Він також відзначив позитивні тенденції на ринку споживчих товарів, зокрема інфляція складає за 7 місяців близько 3,3%. Також прем'єр-міністр підкреслив, що позитивні тенденції і в будівельній галузі - за перше півріччя введено в експлуатацію житла на 43% більше, ніж за аналогічний період 2009 року.
Як повідомляв УНІАН, В Україні зростання промислового виробництва в липні поточного року проти липня 2009 року склало 6,4%, в січні-липні 2010 року до аналогічного періоду 2009 року - 11,1%.
За даними Держкомстату, в липні ц.р. в порівнянні з червнем зростання промвиробництва склало 2,9%.
Спад промвиробництва в Україні в січні-липні 2009 року проти аналогічного періоду 2008 року склав 30,3%.
Зростання промвиробництва в грудні 2009 року в порівнянні з груднем 2008 року склало 7,4%, в січні-грудні 2009 року в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року спад промвиробництва склав 21,9%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас