Страховий стаж для отримання пенсії хочуть підвищити відразу на 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страховий стаж для отримання пенсії хочуть підвищити відразу на 10 років

Казна та Політика
3865
Міністерство праці і соціальної політики України пропонує підвищити нормативний страховий стаж, необхідний для отримання мінімальної пенсії за віком, відразу на десять років.
Про це нововведення сказано в підготовленому відомством законопроекті Про внесення змін до деяких законів України.
Міністерство праці пропонує одночасно підвищити нормативний страховий стаж (період, за який сплачені внески до Пенсійного фонду) на десять років: для жінок з нинішніх 20 - до 30 років, для чоловіків - з 25 до 35.
У випадку якщо законопроект ухвалять, дана норма почне діяти з 1 січня 2011 року. З тієї миті жінкам і чоловікам для отримання пенсії за віком буде потрібно 30 і 35 років страхового стажу відповідно.
Варто відзначити, підготовлений законопроект Мінпраці передбачає внесення змін ще в 14 різних законів. Зокрема, Про пенсійне забезпечення, Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, Про основні принципи соціального захисту ветеранів праці та інших громадян літнього віку в Україні, Про загальнообов'язкове пенсійне страхування, Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, і інвалідам.
В пояснювальній записці до законопроекту сказано, що прийняття даного документа призведе до додаткових надходжень до Пенсійного фонду в 2011 році у розмірі 4,9 мільярдів гривень.
Як повідомлялося раніше, Україна має намір реформувати пенсійну систему з метою її фінансового оздоровлення, зокрема, збільшити потрібний для пенсії стаж і зрівняти терміни виходу на пенсію жінок і чоловіків. У свою чергу, 11 серпня Тігіпко заявив, що Україна може збанкрутувати, якщо не підвищить пенсійний вік.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас