Експерт: ВВП Німеччини зростає не лише за рахунок експорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: ВВП Німеччини зростає не лише за рахунок експорту

Казна та Політика
381
Драйвером зростання економіки Німеччини є не лише експорт, але і внутрішній попит, прокоментував дані щодо ВВП за II квартал міністр економіки країни Райнер Брюдерле, якого цитує агентство Bloomberg.
ВВП найбільшої економіки Європи, Німеччини, в II кварталі поточного року зріс на 2,2% в квартальному численні, повідомило у вівторок національне статистичне бюро Destatis. Це найкращий показник з моменту об'єднання НДР і ФРН 20 років тому. У річному численні економіка Німеччини в квітні - червні зросла на 4,1%.
Відзначалося, що основними чинниками зростання економіки стали збільшення капіталовкладень і зростання позитивного сальдо зовнішньої торгівлі. Інвестиції в устаткування зросли за квітень-червень на 4,4% в квартальному вираженні, в будівництво - на 5,2%. Обсяг експорту зріс на 8,2%, що перевершило показник збільшення імпорту - 7,0%. Таким чином, профіцит зовнішньоторговельного балансу сприяв підвищенню ВВП країни на 0,8 процентного пункту.
За словами Брюдерле, внутрішній попит надає практично 60-процентний вклад в збільшення економіки Німеччини. Крім того, є зростання в секторі послуг і промисловості, а також підйом інвестицій і особистого споживання. Міністр економіки також відзначив, що довіра інвесторів і споживачів до економіки Німеччини повертається. "Відновлення економіки Німеччини йде повним ходом", - сказав Брюдерле.
"Економічне зростання, зафіксоване влітку, дозволить країні добитися стійкого відновлення після закінчення стимулюючих програм", - вважає він.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас