Янукович буде президентом 7 років? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович буде президентом 7 років?

Казна та Політика
6519
Адміністрацією президента підготовлений проект змін до Конституції, згідно з якими термін повноважень президента подовжується до 7 років, а парламенту - до 2015 року.
Про це заявив лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко в ефірі 5 каналу, передає Українська правда.
"Мені, наприклад, відомо, що підготовлені зміни до Конституції, під якими готові підписатися понад 300 депутатів, в першу чергу від Партії регіонів, про продовження терміну цього парламенту до 2015 року", - сказав він.
"Паралельно запускається процес змін в Конституцію про продовження терміну правління президента до 7 років за зразком французького", - додав Луценко.
Він відзначив, що ці зміни можуть бути пропущені через Конституційний Суд, який, за словами Луценка, "підконтрольний Партії регіонів", і ще раз проголосовані на наступній сесії Верховної Ради, "і депутати щасливі до 2015 року".
"Особливо ті депутати, які зрадили своїх виборців і не мають жодних шансів більше з'явитися в парламенті", - додав він.
"Взамін вони дарували чинному президенту ще два роки до свого управління країною", - підкреслило Луценко.
За його словами, таке рішення "ізолює Україну від всього цивілізованого світу".
"Такий план є. Я дуже сподіваюся, що він не може бути прийнятий, оскільки і Європа, і весь світ, звичайно, це розцінить як повну відмову від демократії", - відзначив Луценко.
"Але навіть те, що такі плани готуються сьогодні в адміністрації президента, свідчить, що Партія регіонів через свою потужність... втратила відчуття міри", - підкреслив він, додавши, що "кожен українець повинен підтримати опозицію, щоб зупинити беззаконня".
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас