Агентство Moody's загрожує всьому ЄС зниженням рейтингів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агентство Moody's загрожує всьому ЄС зниженням рейтингів

Казна та Політика
382
Сповільнене зростання економіки Європи може призвести до зниження кредитних рейтингів держав регіону, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на доповідь агентства Moody's Investors Service.
Причиною цього є ослаблення можливостей кожної окремої країни нівелювати додаткові ризики всієї системи.
Також аналітики агентства відзначають, що фіскальні й економічні перетворення, необхідні для стабілізації ситуації з держборгом, проходитимуть болісно для європейських країн.
В документі також ідеться про те, що серед ризиків пониження суверенних рейтингів особливо виділяються проблеми кредитно-фінансової системи, необхідність збереження жорсткої фіскальної політики протягом декількох років і складності економічного зростання.
"Ті країни, які чекає значне зменшення боргового навантаження, можуть знову відчувати тиск на свої рейтинги в майбутньому, що залежить від тривалості процесу", - йдеться в доповіді.
Агентство має намір пильно стежити за ситуацією, оцінюючи можливість збільшення темпів економічного зростання європейських країн завдяки заходам по скороченню дефіциту бюджету.
Раніше фахівці агентства Moody's заявили, що США, Великобританія, Німеччина і Франція збережуть найвищі кредитні рейтинги ААА, оскільки влада цих держав почала активно скорочувати дефіцити своїх бюджетів.
В середині березня експерти Moody's також підтвердили, що рейтинги чотирьох найбільших в світі володарів держборгу знаходяться в безпеці.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас