Ірак проведе третій раунд видачі нафтогазових ліцензій 1 жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак проведе третій раунд видачі нафтогазових ліцензій 1 жовтня

Казна та Політика
101
Ірак, де розташовані треті по величині запаси нафти в світі, проведе третій раунд розподілу ліцензій на газові родовища 1 жовтня, повідомив представник міністерства нафти країни.
"Точні форми контрактів і остаточний варіант тендерної документації будуть готові до 10 вересня, а процес подачі заявок відбудеться 1 жовтня", - сказав Абдул Махді аль-Амеді, заступник генерального директора іракського директорату з нафтогазових контрактів і ліцензій, передає Bloomberg.
"Ми чекаємо, цей раунд матиме успіх", - сказад Амеді.
Ірак, залежний в основному від своїх нафтогазових доходів, шукає іноземних інвесторів у всі сфери економіки, зруйнованої після багаторічного військового конфлікту і накладених економічних санкцій.
Торік Ірак провів два раунди розподілу ліцензій на нафтогазові родовища. На третьому продаватимуться права на розробку газових родовищ Аккас, Мансуріва і Сіба. Ірак розраховує добувати на них газ для постачань на електростанції всередині країни і на експорт в рівних частках.
Переможці раунду отримуватимуть прибуток виходячи з вартості сировини, що добувається, в нафтовому еквіваленті, і самі не братимуть участі у визначенні ціни на газ, що продається на експорт.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас