На біржах Азії спостерігається різноспрямована динаміка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На біржах Азії спостерігається різноспрямована динаміка

Фондовий ринок
132
Провідні фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону демонструють різноспрямовану динаміку на торгах у понеділок на тлі побоювань за майбутнє світової економіки і вірогідного відстрочення введення податку на видобуток корисних копалин в Австралії, свідчать дані бірж.
Індекс Шанхайської фондової біржі SSE Composite підвищився на 0,26% до 2 649,21 пункту. Японський Nikkei 225 знизився на 0,42% до 9 141,01 пункту. Корейський KOSPI підріс на 0,02% до 1 775,93 пункту. Гонконзький Hang Seng просів на 0,26% до 20 928,09 пункту. Індекс Сіднейської фондової біржі в незначному плюсі - Australia All Ordinaries збільшився на 0,03% до 4 463,40 пункту.
"У результаті саме побоювання сповільнення зростання глобальної економіки будуть найпотужнішим чинником, що визначатиме перебіг торгів", - заявив агентству Bloomberg стратег AMP Capital Investors Ltd. Надер Найемі. - Австралійські гірничодобувні компанії привнесли нотку позитиву завдяки надіям на відстрочення введення податку на видобуток корисних копалин".
Інвестори в Азії продовжили тенденцію, що спостерігалася на світових біржах минулого тижня, коли відсутність нових макроекономічних даних призводила до помірного зниження ключових індикаторів. Учасники ринку як і раніше побоюються, що світова економіка починає втрачати темп зростання, що може призвести до затяжного періоду її відновлення.
Проте в понеділок мають попит акції гірничодобувних компаній, включаючи першу і третю в світі ВНР Billiton Ltd. і Rio Tinto Group. На парламентських виборах, які відбулися в суботу в Австралії, жодна з партій не набрала необхідного числа голосів для самостійного формування уряду, що говорить про вірогідне затягування процесу прийняття нового податку на видобуток корисних копалин.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас