Меркель не бачить альтернативи податку на ядерне паливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель не бачить альтернативи податку на ядерне паливо

Казна та Політика
254
Канцлер Німеччини Ангела Меркель не бачить розумної альтернативи податку на ядерне паливо. Згідно з планами уряду енергетичні концерни щороку відраховуватимуть до державного бюджету 2,3 мільярда євро. Про це в неділю, 22 серпня повідомляє агентство DAPD.
"Так, само собою зрозуміло", - відповіла канцлер на питання, про те, чи розраховує вона на такі відрахування у зв'язку з численними протестами енергетичних концернів. На думку Меркель, доти, доки немає інших пропозицій, діятиме податок.
Як нагадує агентство Reuters, в п'ятницю, 20 серпня, більше 40 топ-менеджерів, громадські діячі і політики підписали звернення в газеті Handelsblatt, опубліковане на правах платного оголошення, в якому критикуються плани кабінету ввести нові податки у сфері енергетики і достроково відключити декілька ядерних реакторів.
Ангела Меркель відреагувала стримано, відзначивши, що важливо вислуховувати не лише позицію противників атомних електростанцій, але і прибічників.
Єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер негативно сприйняв критику і опір німецьких енергетичних концернів. На його думку, уряд Німеччини дозволяє експлуатацію АЕС протягом довшого часу, ніж планувалося раніше, і у відповідь з боку енергетичних компаній мають бути додаткові відрахування до бюджету у вигляді податків.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас