Банкам заборонять виселяти проблемних позичальників із заставних квартир — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкам заборонять виселяти проблемних позичальників із заставних квартир

Кредит&Депозит
2740
Кабінет міністрів України запропонував внести правки до законопроекту "Про внесення змін до деяких законів (про захист прав кредиторів)". Уряд пішов на такий крок з метою захистити позичальників від апетитів кредиторів.
Нагадаємо, що розроблені раніше Асоціацією українських банків норми передбачали позасудове виселення прописаних в квартирах і інших приміщеннях позичальників, які передали своє майно в заставу по кредиту.
Кабмін цю норму усунув. Таким чином, банки не зможуть без рішення суду виселяти позичальників з іпотечних квартир, а також вилучати іншу заставну нерухомість у позичальників без рішення суду.
Окрім цього, для проблемного позичальника прописали процедуру реструктуризації заборгованості і збільшили термін погашення кредиту до 60 днів, якщо позичальник отримав від банку вимогу про погашення кредиту.
В той же час, проект доповнили змінами до Кримінального кодексу в частині притягнення до кримінальної відповідальності за шахрайство з фінансовими ресурсами не лише фізосіб-підприємців, але і пересічних громадян. Окрім цього, планується ввести кримінальну відповідальність за розтрату, відчуження, приховання, знищення, пошкодження і підміну.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас