Українці не бачать сенсу у "Харківському пакті" газ все одно подорожчав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці не бачать сенсу у "Харківському пакті" газ все одно подорожчав

Енергетика
542
45% опитаних Центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова вважають, що Україні не слід було підписувати угоду про продовження перебування в Україні Чорноморського флоту Росії і прив'язку до оренди ціни на газ, оскільки ціни на газ для населення все одно підвищуються.
Про це свідчать результати опитування, проведеного центром.
Респондентів попросили відповісти, чи вважають вони, що необхідно було підписувати відповідні угоди з Росією, якщо, всупереч заявам уряду, ціни на газ для населення підвищуються.
При цьому 30,4% упевнені, що такі угоди все одно необхідні, 24,6% - важко відповісти.
Крім того, 48% опитаних упевнені, що керівництво країни свідомо вводило українців в оману, запевняючи, що ціни на газ підвищуватися не будуть, 36,2% - що уряд був змушений через зовнішні обставини піти на підвищення цін на газ, хоча і не планував робити це, 15,8% - важко відповісти.
71,4% опитаних схвалюють зниження ціни на російський природний газ, що імпортується Україною, після підписання угоди про продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Україні.
Респондентів попросили відповісти на питання, чи підтримують вони положення угод, підписаних в квітні президентами України Віктором Януковичем і Росії Дмитром Медведєвим.
При цьому 44,2% опитаних підтримують продовження перебування флоту Росії на території України, 37% - не підтримують продовження базування флоту, 11,3% - не підтримують зниження ціни на газ.
11,7% респондентів байдужі до угоди з флоту, 7,7% - угоди з газу.
Важко відповісти на питання про флот 7,1%, про газ - 9,6%.
В той же час 41,4% опитаних упевнені, що вирішити питання про зниження ціни на газ можна було не за рахунок продовження базування флоту, 28% згодні з таким способом змінити ціну на газ, 30,7% - важко відповісти.
48,4% опитаних вважають, що президент Віктор Янукович в першу чергу захищає свої особисті інтереси і інтереси свого політичного оточення.
Про це свідчать результати опитування центру.
Респондентам запропонували відповісти на питання, на що, на їх думку, в першу чергу спрямовані дії президента.
При цьому 32,8% опитаних вважають, що Янукович діє на захист національних інтересів, 18,9% важко відповісти.
В той же час 37,2% опитаних вважають, що в результаті виборів президента в 2010 році ситуація в країні залишилася незмінною, 31,6% - що вона погіршилась, 25,5% - покращилась, 5,7% - важко відповісти.
Опитування було проведено з 10 по 15 серпня, було опитано 2009 респондентів старше 18 років.
Статистична погрішність вибірки не перевищує 2,3%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас