Канада припинить підвищення ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада припинить підвищення ставки

Казна та Політика
179
Опубліковані в п'ятницю дані щодо інфляції споживчих цін в Канаді за липень, які свідчили про несподівано слабкі темпи зростання цін, надали Банку Канади ще одне виправдання для того, щоб припинити свою програму з підвищення процентної ставки вже у вересні, передає Dow Jones Newswires.
Один окремий звіт ніколи не матиме вирішального значення для банку, і існують причини думати, що слабкіші, ніж очікувалося, дані щодо інфляції споживчих цін можуть не бути абсолютно точним індикатором базових трендів інфляції.
Базовий індекс споживчих цін (Core CPI) Канади в липні знизився на 0,1% в порівнянні з попереднім місяцем і зріс на 1,6% в порівнянні з тим же періодом попереднього року. Прогнозувалося зростання індексу на 1,8% в порівнянні з тим же періодом попереднього року. У липні Банк Канади прогнозував базову річну інфляцію на рівні 1,8% в III кварталі.
Проте в контексті нещодавніх слабких даних Канади і США звіт щодо інфляції споживчих цін "поповнює список причин, з яких банк цієї осені може взяти тайм-аут від подальших підвищень процентної ставки", відзначають в BMO Capital Markets.
Банк Канади залишається єдиним центральним банком серед банків країн Великої сімки, який підвищив процентні ставки з часу світової фінансової кризи 2008 року. Банк підвищив свою ключову процентну ставку на 25 базисних пунктів до 0,75%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас